11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Şova

Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Şova

Comisia Juridică a avizat favorabil cererea procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive pe numele senatorului Dan Șova cu șase voturi pentru și cinci împotrivă, scrie b1.ro.

Comisia este formată din 3 membri PSD-UNPR, 5 membri PNL, un membru susținător al lui Mircea Geoana și un membru UDMR. Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, și-a exprimat speranța că votul din plen va fi favorabil cererii DNA. „Votul a fost unul în favoarea cererii de arestare și astfel vom transmite plenului Senatului raportul favorabil în privința cererii DNA.
La Parlament se iscă tot felul de dezbateri când avem astfel de cereri. Comisia Juridică și nici Senatul nu fac arestări. În cazul parlamentarilor, e un act procedural care e necesar la dosarul cauzei cu care Parchetul merge la instanța. Instanța e singura care poate aproba o solicitare a Parchetului. Sper ca aceasta să fie și soluția plenului, pentru că altfel am bloca instanța. N-aș vrea să mai rostogolim ideea că Parlamentul blochează ceva”, a spus Boboc.

Dan Șova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzat că a distrus probele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS