8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul craiovean Adrian Glugă candidează la şefia DIICOT

Procurorul craiovean Adrian Glugă candidează la şefia DIICOT

(Foto: romanialibera.ro)
(Foto: romanialibera.ro)

Ministerul Justiției a anunțat în această după-amiază numele procurorilor care și-au despus candidatura pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Printre aceştia se numără şi Adrian Glugă, procurorul-șef al DIICOT Craiova. Alţi candidaţi sunt Cătălin-Laurențiu Borcoman, procurorul-șef al Serviciului Teritorial Brașov al DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul-șef al Serviciului Teritorial Iași, dar și procurorul militar Nicolae Lupulescu, șeful adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari din cadrul DNA.

Alți doi candidați fac parte din cadrul DIICOT București – Elena Giorgiana Hosu, adjunct al procurorului-șef al DIICOT, procurora care conduce DIICOT după arestarea Alinei Bica și Ioana-Bogdana Albani, șefa Serviciului de prevenire și combatere a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Reprezentanții Ministerului Justiției au mai precizat că astăzi unul dintre procurorii care își depuseseră candidatura a notificat în scris Ministerul Justiției că renunță la acest demers. Procurorul-șef Adrian Glugă a precizat pentru Gazeta de Sud că nu a renunțat la candidatură, fiind vorba de unul din ceilați cinci candidați.

Cei cinci procurori care au rămas în cursă pentru şefia DIICOT au fost invitați în data de 18 martie 2015 la Ministerul Justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS