24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere uşoară, apropiindu-se de normele climatologice ale acestei perioade, potrivit Mediafax.

Cerul va fi mai mult senin dimineaţa, dar se va înnora treptat pe parcursul zilei şi la începutul nopţii în regiunile estice, sud-estice şi parţial în cele sud-vestice, unde cu totul izolat va ploua slab, iar local în Carpaţii Meridionali şi izolat în Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. În a doua parte a nopţii, cerul va fi variabil, cu înnorări din ce în ce mai accentuate în jumătatea de est a ţării, iar spre sfârşitul intervalului pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte în Dobrogea şi mai ales ninsori în Moldova şi în zona montană. Vântul va avea intensificări la munte, pe litoral şi în deltă, iar ziua, local şi temporar, şi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor avea valori de la 3 grade în Delta Dunării până la 17 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 3 grade.

Miercuri, vremea va continua să se răcească, devenind normală din punct de vedere termic în vest, nord-vest şi centru, în timp ce în restul teritoriului valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât normele climatologice specifice perioadei, în special în partea de est a ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice, estice şi centrale, unde se vor semnala precipitaţii slabe – mai ales ninsori în Moldova şi la munte şi mixte în Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia şi Transilvania. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi numai izolat vor cădea în special ploi slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi ziua, în zona montană, precum şi în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0 grade în Moldova până la 12 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -7 şi 2 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS