16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică din Senat are la dispoziţie trei zile să elaborareze raportul în cazul Şova

Comisia juridică din Senat are la dispoziţie trei zile să elaborareze raportul în cazul Şova

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova a fost trimisă la Comisia juridică, scrie Mediafax. Membrii acesteia au la dispoziţie trei zile, conform Regulamentului, să întocmească raport.

Potrivit lui Dumitrescu, dosarul care îl priveşte pe Dan Şova a fost trimis de conducerea Senatului la Comisia juridică, care se va întruni marţi pentru a începe dezbaterea. Regulamentului Senatului spune că, în cazul solicitării privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, Comisia juridică are termen trei zile pentru a elabora raportul, iar plenul Senatului are termen cinci zile pentru a da un vot în urma avizului Comisie juridice. Astfel, este de aşteptat ca la Biroul Permanent de săptămâna viitoare să se stabilească, în baza raportului Comisie juridice, data la care se va desfăşura votul în plen.

Procurorul şef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS