14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrdonanţa de reţinere a lui Marian Vanghelie a expirat

Ordonanţa de reţinere a lui Marian Vanghelie a expirat

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a plecat de la ICCJ, azi  noapte în jurul orei 1.00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, el spunând că este pregătit pentru orice şi va aştepta acasă decizia instanţei în cazul cererii DNA de arestare a sa, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ICCJ urmează să decidă dacă admite propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Marian Vanghelie sau dacă va dispune arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5 a spus, la ieşirea din sediul ICCJ, că este pregătit pentru orice decide instanţa, precizând că va aştepta soluţia judecătorului, potrivit Mediafax.

Vanghelie a spus că este foarte obosit, pentru că joi, după ce a fost reţinut, a ajuns târziu în arestul Poliţiei Capitalei, unde a stat de vorbă cu echipa din camera în care a fost încarcerat.

În acelaşi dosar, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să decidă dacă emite mandate de arestare preventivă pentru vărul primarului Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, toţi fiind reţinuţi joi.

Decizia în cazul primarului Marian Vanghelie şi a celorlalţi cinci inculpaţi nu va fi definitivă şi va putea fi contestată tot la instanţa supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS