21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Nana: Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar, inculpaţi în urma retrocedărilor ilegale

Dosarul Nana: Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar, inculpaţi în urma retrocedărilor ilegale

Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, între care şi primarul Gheorghe Dobre, sunt inculpaţi, în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă instanţa supremă, privind posibila retrocedare ilegală a unor terenuri, procurorii schimbându-le astfel calitatea de suspecţi în acest caz, transmite Mediafax.
Faţă de cei opt membri ai Comisiei, dar şi faţă de alte trei persoane, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. Altfel spus, procurorii au decis să le schimbe calitatea din dosar, din suspecţi în inculpaţi. Mai mult, faţă de şase dintre ei s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă, vineri, într-un comunicat de presă, că Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu şi Marian Dobre sunt cercetaţi penal sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălare a banilor, conflictul de interese şi fals în declaraţii. Pe de altă parte, anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă primarul comunei, Gheorghe Dobre, el fiind inculpat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, spălare a banilor şi conflict de interese.

Simona Alina Preda, Vasilica Preda, Domnica Enciu şi Daniela Negoiţă sunt cercetaţi penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare a banilor. Potrivit sursei citate, Nicolae Tudorache este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, spălare a banilor şi fals în declaraţii, iar Georgică Ştolea este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor. Totodată, procurorii au dispus ca Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marian Dobre, Marius Gelu Neagu, Gheorghe Dobre şi Simona Alina Preda să fie cercetaţi sub control judiciar, pe o perioadă de 60 zile.

Potrivit datelor strânse de anchetatori, în perioada 2005 – 2010, Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marian Dobre, Marius Gelu Neagu şi fostul primar comunei Nana, Dumitru Budeşteanu, care a decedat, au iniţiat, constituit şi sprijinit un grup infracţional organizat, la care au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu şi Daniela Negoiţă. În urma formării acestei grupări, inculpaţii au săvârşit o serie de infracţiuni care au avut ca rezultat retrocedarea de terenuri în mod ilegal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS