12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIosif Szentes și Dan Costescu, învestiţi în funcţiile de directori generali ai CFR Călători şi CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu, învestiţi în funcţiile de directori generali ai CFR Călători şi CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu au fost învestiți, azi, în funcțiile de directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA, cu prilejul unei întâlniri pe care ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut-o cu echipele de conducere ale celor două companii, informează Ministerul Transporturilor, scrie Agerpres.

„Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut azi o întâlnire cu echipele de conducere ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători ‘CFR Călători’. Cu această ocazie, au fost investiți în funcție Iosif Szentes, director general al SNTFC CFR Călători SA, și Dan Costescu, director general al CNCF CFR SA”, se spune într-un comunicat al MT.

Numirea celor doi directori s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, subliniază Ministerul Transporturilor. „Am încredere că experiența dumneavoastră profesională va fi un avantaj pentru companiile pe care le conduceți, companii, care, bine gestionate, pot conduce la îmbunătățirea pieței de transport. Activitatea comercială a operatorilor este strâns legată de infrastructura pe care dumneavoastră o gestionați, o infrastructură care trebuie să ofere condiții optime de transport și aici vă asigur că fondurile bugetare sunt atribuția mea. Un ministru bun trebuie să convingă echipa de guvernare că are nevoie de acest suport financiar, însă bine fundamentat. Rolul și sarcina dumneavoastră este să vă concentrați pe absorbția de fonduri europene, să reușiți să atrageți cât mai mulți bani europeni pentru derularea proiectelor feroviare și să relansați transportul feroviar de călători în România”, a declarat Ioan Rus.

***

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS