12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Greblă apărat de soţie la instanţă

Gorj: Greblă apărat de soţie la instanţă

Fostul judecător al Curţii Constituţionale a României, Toni Greblă, va fi apărat astăzi în instanţă de avocata Mihaela Greblă, soţia sa. Procurorii anticorupţie vor solicita judecătorilor arestarea la domiciliu a fostului senator, în dosarul traficului de influenţă.

„Da, voi fi unul dintre avocaţii săi. Stau şi mă minunez. Dacă nu aş fi în situaţia asta, nu aş face altceva decât să râd, acum îmi vine să plâng. Caprele acestea produceau bombe, cred că erau un fel de tunuri producătoare de bombe atomice, de era necesar ca la 50 de capre, persoană fizică, să ai nevoie de un avocat în Prahova. Aceste capre nici nu au existat”, a declarat Mihaela Greblă.

Potrivit DNA, Toni Greblă ar fi încercat să vândă caprele respective pentru a ascunde calitatea de proprietar: „Din probele administrate, a rezultat că după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma inculpatului, acesta și-a continuat activitatea infracțională, efectuând demersuri concrete de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.  În acest sens, în perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Greblă a efectuat, prin intermediari, și în mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vânzare-cumpărare, prin care să ascundă calitatea de proprietar al animalelor din fermă, în vederea valorificării acestora, acesta nefiind încheiat din motive independente de inculpat”, conform DNA.  Ordonanţa de reţinere a lui Toni Greblă expiră astăzi la ora 11.35.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS