24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin Niţă şi Robert Negoiţă, audiaţi ca martori în dosarul Referendumului

Constantin Niţă şi Robert Negoiţă, audiaţi ca martori în dosarul Referendumului

Constantin Niţă, fost ministru delegat pentru Energie (Foto: evz.ro)
Constantin Niţă, fost ministru delegat pentru Energie (Foto: evz.ro)

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă şi primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă au fost audiaţi astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul Referendumului, ei declarând că discutau cu Dragnea doar aspecte care ţineau de desfăşurarea scrutinului şi că nu s-a procedat în alt mod faţă de situaţii similare, potrivit Mediafax.ro. Constantin Niţă şi Robert Negoiţă au dat declaraţii de martor în faţa judecătorilor de la ÎCCJ, declaraţii în care au prezentat cum s-a desfăşurat referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Fostul ministru delegat al Energiei Constantin Niţă a spus că în PSD „nu s-a pus niciodată problema fraudării”. Referitor la aplicaţia prin care se trimiteau sms-uri în timpul referendumului, Niţă a spus că PSD a folosit această aplicaţie prima dată la referendum, în condiţiile în care sistemul ar fi fost folosit anterior, la alegeri, şi de PDL.

În legătură cu discuţiile pe care le-a purtat cu Liviu Dragnea în ziua referendumului din 2012, Constantin Niţă a spus că nu au vorbit decât aspecte care ţineau de modul în care se desfăşura scrutinul.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că la referendumul din 2012 nu s-a procedat în alt mod decât s-a întâmplat la scrutine anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS