22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea vremii în Oltenia și la munte în următoarele două săptămâni

Starea vremii în Oltenia și la munte în următoarele două săptămâni

Pentru primele două săptămâni ale lunii martie, meteorologii estimează o vreme caldă, cu temperaturi maxime de 15-16 grade Celsius, însă sporadic, pe o durată de maximum 48 de ore, sunt așteptate și precipitații mixte, în special ploi, la nivelul întregii țări.

În Oltenia, primele zile ale perioadei vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie, concretizată prin temperaturi maxime de 10-14 grade și minime de 1 – 5 grade. Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, până la medii cuprinse între 3 și 5 grade, pe timpul zilei, respectiv între -4 și zero grade Celsius, noaptea. Pentru cea de-a doua săptămână, este estimată o încălzire a vremii, astfel că temperaturile se vor situa din nou, cu mici variații, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, acestea urmând să fie mai frecvente în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar și în zilele de 5 și 6 martie când se vor semnala precipitații mixte. Pe durate celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spații mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

La munte, la începutul intervalului, dar și în cea de-a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor între -1 și 2 grade și ale minimelor de -6 până la -3 grade. Mai rece va fi în perioada 5 – 9 martie, când temperaturile se vor menține negative ziua, iar pe timpul nopții pot coborî spre pragul de ger. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în prima săptămână, în special în noaptea de 2/3 martie și în perioada 5-7 martie, când vor predomina ninsorile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS