15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Agriculturii: Fermierii români vor depune în acest an o singură cerere de plată pentru obținerea subvențiilor

Ministrul Agriculturii: Fermierii români vor depune în acest an o singură cerere de plată pentru obținerea subvențiilor

Fermierii români vor depune în 2015 o singură cerere de plată pentru obținerea subvențiilor, indiferent de domeniul în care activează (Foto: rtv.net)
Fermierii români vor depune în 2015 o singură cerere de plată pentru obținerea subvențiilor, indiferent de domeniul în care activează (Foto: rtv.net)

Fermierii români vor depune, în 2015, o singură cerere de plată pentru obținerea subvențiilor, indiferent dacă sunt crescători de animale ori fermieri din zona de producție vegetală, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Oficialul a precizat că în acest an campania de depunere a cererilor va demara în prima parte a lunii martie. „În acest an se modifică sistemul de depunere a cererilor de plată pentru că vom avea o singură cerere. Toți completează o singură cerere, fie că sunt crescători de animale, fie că sunt fermieri din zona de producție vegetală, iar în câteva zile va începe campania de depunere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)”, a spus ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că în ședința de Guvern de săptămâna viitoare va fi aprobată Ordonanța care reglementează modalitatea de verificare a criteriului de „fermier activ”, introdusă din 2015. Este vorba despre toți fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe fermă, indiferent de formele de sprijin.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că anul 2015 va aduce o serie de modificări în ceea ce privește acordarea subvențiilor europene și naționale, în condițiile în care au fost introduse schemele pentru tinerii fermieri și pentru micii fermieri, condițiile pentru pachetul de înverzire și plata diferențiată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS