12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele ucrainean Petro Poroșenko denunță o "atingere gravă a încetării focului"

Președintele ucrainean Petro Poroșenko denunță o „atingere gravă a încetării focului”

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei (Foto: telegraph.co.uk)
Petro Poroșenko, președintele Ucrainei (Foto: telegraph.co.uk)

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat moartea a trei soldați ucraineni într-un atac rebel drept o „atingere gravă a încetării focului”, informează Agerpres.ro. Potrivit AFP, afirmația a fost făcută în cadrul unei convorbiri telefonice purtate între Poroșenko și cancelarul german Angela Merkel. „Tirurile separatiștilor asupra trupelor ucrainene în procesul de retragere constituie o atingere gravă a încetării focului”, a declarat Poroșenko, citat într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al dnei Merkel.

În cursul convorbirii, Poroșenko s-a referit de asemenea la punerea în aplicare „de către partea ucraineană” a acordurilor de pace semnate la Minsk la 12 februarie, evocând „în special începutul retragerii armelor grele” sub controlul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Angela Merkel, fără să comenteze ultimele confruntări, a insistat asupra „necesității de a pune în aplicare complet măsurile convenite la Minsk, cu un rol central al OSCE în monitorizarea acestora”.

Potrivit armatei ucrainene, combatanții rebeli au atacat „cu tancuri și mortiere” pozițiile ucrainene în apropierea ruinelor aeroportului din Donețk. Trei soldați au fost uciși și șapte au fost răniți în 24 de ore, după o pauză în lupte de doar două zile, potrivit reprezentanților armatei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS