21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme ploioasă în următoarele două săptămâni în Oltenia și la munte

Vreme ploioasă în următoarele două săptămâni în Oltenia și la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 23 februarie – 8 martie, pentru regiunea Olteniei, dar şi pentru zona de munte. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit Mediafax.

În Oltenia, cel puţin până la jumătatea celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperaturile diurne se vor menţine peste mediile climatologice specifice datei calendaristice, chiar dacă vor avea variaţii de la o zi la alta, şi vor depăşi 10 grade aproape în fiecare zi. Din 5 martie însă, vremea se răceşte, astfel că media maximelor se va apropia de 6 grade. Regimul termic nocturn va fi în scădere începând cu dimineaţa zilei de 27 februarie, iar ultimele zile din interval vor aduce chiar minime negative, cu medii în jurul a – 2 grade.

Va ploua în majoritatea zilelor, în prima săptămână pe arii extinse, iar miercuri, 25 februarie sunt posibile precipitații însemnate cantitativ, apoi pe spaţii mai mici vor fi precipitații slabe. În ultimele zile de prognoză, izolat pot să apară fulguieli.

La munte, atât regimul termic diurn, cât şi cel nocturn vor fi caracterizate, în primele zile ale acestei săptămâni, prin valori mult mai ridicate decât mediile climatologice, apoi vor fi în scădere treptată spre valori mai mici decât în mod normal la această dată. Astfel, spre sfârşitul intervalului vor fi temperaturi sub pragul îngheţului, care se vor situa în jurul unor medii de -2 grade ziua şi -8 grade noaptea. Vor cădea precipitaţii pe arii extinse în prima săptămână şi local în cea de a doua. Acestea vor fi mixte, iar spre sfârşitul intervalului, mai ales ninsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS