16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziții DIICOT la contrabandiștii de țigări

Percheziții DIICOT la contrabandiștii de țigări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial București împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava, Olt, Ilfov şi municipiului București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigări.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Serbia, Bulgaria si Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal importante cantităţi de ţigări, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor către bugetul de stat este de aproximativ 200.000 lei. Ţigările erau introduse periodic, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, cu diferite autovehicule, în spaţii special amenajate (portbagaj, aripi, bord, praguri), şi erau depozitate la diferite adrese în vederea comercializării. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS