6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăderi masive de zăpadă în Norvegia

Căderi masive de zăpadă în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că Institutul Naţional de Meteorologie din Norvegia a emis o atenţionare meteorologică de vreme nefavorabilă, cu precipitaţii abundente şi condiţii dificile de trafic în zona Nordland pentru astăzi, 6 februarie.
În Helgeland, Saltfjellet şi Salten se aşteaptă precipitaţii abundende. De asemenea, se vor înregistra condiţii dificile de trafic în aceste zone, cauzate de intensificări puternice ale vântului şi de căderi masive de zăpadă.

Sâmbătă, 7 februarie, se aşteaptă furtuni puternice în Møre şi Romsdal, regiunile de vest şi de nord-vest. În Buskerud, Oppland, Hedmark şi Hordaland se aşteaptă furtuni puternice în partea de vest şi nord-vest a zonei muntoase.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul acestui stat sau care tranzitează Norvegia să nu pornească la drum fără a consulta site-urile de specialitate (http://www.met.no/OBS-varsel/, http://www.varsom.no/,http://www.vegvesen.no/, http://www.yr.no/obsvarsel/ ).

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil, „Călătoreşte în siguranţă”, şi serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS