10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul interimar al SRI, audiat luni în Parlament

Directorul interimar al SRI, audiat luni în Parlament

Directorul interimar al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, va fi audiat luni în comisia de control a SRI din Parlament.

Audierea lui Coldea vine după acuzaţiile extrem de grave lansate zilele trecute de Elena Udrea.

Elena Udrea a anunţat vineri, într-un interviu pentru HotNews.ro, că a depus un denunţ la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI). Udrea îl acuza pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa şi îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soţ, Dorin Cocoş, să ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea România TV.

Ieri, Udrea a lansat noi acuzații la adresa directorului interimar al SRI, despre care a afirmat că s-ar fi implicat în campania electorală pentru prezidențiale.

Azi, plenul Parlamentului va lua act de demisia din funcţia de director al SRI a lui George Maior şi va decide vacantarea mandatului acestuia.

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite, de preşedintele Senatului, Cătălin Popescu Tăriceanu.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, în 27 ianuarie, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o. Ulterior, preşedintele a cerut Parlamentului să ia act de această demisie şi să decidă vacantarea postului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS