14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesor la UMF Iaşi, reţinut pentru şantaj şi tentativă de viol

Profesor la UMF Iaşi, reţinut pentru şantaj şi tentativă de viol

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30 ianuarie 2015, a inculpatului Dumitru Păcuraru, conferenţiar universitar, coordonatorul disciplinei „anatomie” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, tentativă de viol şi șantaj

În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei „anatomie” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, inculpatul Dumitru Păcuraru a încercat să întrețină relaţii intime, iar ulterior, relaţii de aceeaşi natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie (denunţătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina ”anatomie” (pe care urma să-l susţină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării), precum şi prin promisiunea că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Iași, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăţi.
În ziua de 26.01.2015, inculpatul Dumitru Păcuraru a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obținerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală.

Inculpatului Dumitru Păcuraru i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmând ca la data de 31 ianuarie 2015 să fie prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS