Virgil Găman şi Peter Nagy, trimişi în judecată de procurorii DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați, în stare de arest preventiv, a următorilor inculpaţi:

GĂMAN VIRGIL-LAURENȚIU, secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, (două infracțiuni), instigare la spălare de bani, (două infracțiuni) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată(două infracțiuni).

NAGY PETER TAMAS, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, instigare la spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, luare de mită, participație improprie la spălare de bani,  participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

HALLER ZOLTAN-JOZSEF, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

VASILESCU CLAUDIU, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în stare de libertate:

ALDEA IULIAN, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, (două infracțiuni), instigare la spălare de bani, (două infracțiuni), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată,(două infracțiuni).

CRĂCIUNOIU DANIEL BOGDAN, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, inculpații Găman Virgil-Laurențiu, în calitate de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Nagy Peter Tamas, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare, suma de 40.000 euro.

Această sumă de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, încheiat între firma organizatoare, în calitate de prestator, și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în calitate de beneficiar, urma să fie virată către cei doi inculpați prin intermediul unei firme agreate de aceștia.

Deoarece persoanele din conducerea firmei organizatoare a evenimentelor le-au învederat inculpaților Găman Virgil-Laurențiu și Nagy Peter Tamas faptul că suma de 40.000 euro nu poate fi plătită către o singură societate comercială, întrucât competențele lor sunt limitate la semnarea contractelor cu o valoare de până la 15.000 euro, cei doi au fost de acord ca suma de 40.000 euro să fie plătită către mai multe firme agreate de ei.

Astfel, în data de 11 decembrie 2014, cei doi inculpați, reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, beneficiind de ajutorul inculpatului Aldea Iulian, au primit prin intermediul firmelor administrate de inculpații Haller Zoltan-Jozsef, Vasilescu Claudiu și Crăciunoiu Daniel Bogdan, suma totală de 176.904,9 lei, din care 64.480 lei i-au revenit inculpatului Nagy Peter Tamas, iar restul inculpatului Găman Virgil-Laurențiu.

Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, inculpații Găman Virgil-Laurențiu și Nagy Peter Tamas i-au determinat pe administratorii firmelor respective să întocmească, în fals, mai multe contracte de prestări servicii către firma organizatoare. În aceeași perioadă și în același context, inculpatul Nagy Pater Tamas, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și coordonator al activității Agenției Naționale de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (A.N.A.R.Z.), a pretins de la reprezentanții firmei organizatoare, la data de 17.10.2014 și ulterior a primit, la data de 28.10.2014, suma de 45.880 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, constând în coordonarea participării agenției menționată mai sus la evenimentele respective. Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, inculpatul Nagy Peter Tamas l-a determinat pe administratorul unei firme să întocmească, în fals, un contract de prestări servicii către firma organizatoare, fără însă ca acesta din urmă să aibă cunoștință de activitățile infracționale ale inculpatului.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 ianuarie 2015

Actualitate

» 7 morţi, inclusiv copii, în urma unei explozii la o maternitate din Ciudad de Mexico
» România recuperează de două ori și jumătate mai puțină energie din deșeuri incinerate decât media UE
» Persoanele cu handicap, scutite de la plata impozitului pe venit
» Adriean Videanu, reținut de DNA
» Ford Fiesta nr.1 în Europa pentru al treilea an consecutiv
» Prejudiciu de 14,3 milioane euro cauzat prin comercializarea de uleiuri minerale drept motorină
» Pensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear, începând cu 16 februarie

Publireportaj

» Cursuri de calificare pentru vopsitorii din toată țara
» MRC ajută fermierii să obţină subvenţii de la APIA

Local

» Procurorii DNA au descins la APIA Mehedinţi
» Termo Craiova, sub anchetă
» Un elev vâlcean, premiat la un concurs european de desene despre sateliţi
» Vâlcea: Tâlhar prins cu ajutorul camerelor video ale Primăriei
» Vâlcea: Cercetaţi pentru furt de curent electric
» Vâlcea: Transportau marfă fără a avea documente de provenienţă
» Vâlcea: Începe licitaţia pentru spaţiile de vânzare a mărţişoarelor
» Vâlcea: Prinşi conducând fără permis
» Vâlcea: Circulaţie pe un singur sens pe DN67-B Măciuca

Dolj

» Scandal între șefii de la Buletine
» Jonglerii cu fondurile asociației de proprietari
» Jocurile de noroc, impozitate indiferent de câștig
» Trei ore de discuții și două proiecte picate la vot: Ședință istorică la Consiliul Local din Bănie
» Investește în oameni!
» Directorul SC Apavil SA Vâlcea, judecat pentru luare de mită
» Distribuitori de etnobotanice, condamnați definitiv
» Un vis frumos trăit pe acorduri de pian
» Vacanță petrecută în lumea poveștilor
» Mari actori pe scena Naționalului craiovean
» Craiova: Atelier de fotografie, la Centrul social pentru copii „Best Life”
» Dolj: Doi angajaţi ai primăriei Moţăţei, cercetaţi pentru delapidare
» Dolj: Alunecare de teren în comuna Bulzeşti
» Dolj: Ultimul termen de depunere a declaraţiilor fiscale este 2 februarie

Gorj

» Sarcină a ajuns la trei dosare de insolvenţă
» Copil de șase ani, ucis de microbuzul şcolar
» Gorj: Potârcă îşi aşteaptă sentinţa într-un alt dosar
» Gorj: Minerii au protestat pentru a doua zi în centrul municipiului Târgu Jiu
» Toni Greblă nu se dezice de Bârcină

Sport

» Trupa lui Nelu Petrişor, victorie clară cu „GP“ la juniori B
» Scor „alb” la Podari – ACSVM Craiova
» Povestea unui supertransfer pe care l-a ratat CS Universitatea
» SCM-U, cu un pas în semifinalele Cupei
» Scandal între consilieri pe finanţarea echipelor de handbal şi fotbal
» Fotbaliştii de la Tăcerea Craiova vor să câştige Liga Campionilor
» Fotbal – Pandurii Târgu Jiu a câştigat primul amical din Antalya
» Fotbal – Alb-albaștrii au efectuat primul antrenament de la revenirea în Antalya

Educatie

» Studenţi economişti, instruiţi despre nevoile pieţei muncii
» Elevii cu performanţe şcolare, aşteptaţi la Centrul de Excelenţă

Magazin

» Horoscop
» Oraşul îngheţat din Siberia
» Bancul zilei

Top