5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 ianuarie – 8 februarie, pentru întreaga regiune a Olteniei şi pentru zona de munte.

În Oltenia, la începutul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Începând din data de 30 ianuarie şi până în 3 februarie, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, în medie temperaturile maxime fiind de 4…7 grade, iar cele minime de -2…2 grade. În a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere treptată şi va reveni la valori medii normale, ceea ce înseamnă 2…3 grade în timpul amiezelor şi în jur de -4 grade pe parcursul nopţilor. În cele două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se menţine ridicată, iar cantităţile de apă vor fi mai importante între 30 ianuarie – 4 februarie. Vor fi mai ales ploi, dar la începutul şi sfârşitul intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, potrivit realitatea.net.

La munte, valorile termice se vor menţine negative, atât noaptea cât şi ziua. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între -5 şi -1 grad, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 31 ianuarie, iar noaptea temperaturile vor coborî până la pragul gerului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză. Va ninge în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi moderat cantitativ începând din data de 30 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS