13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Salvamont Gorj, prezent la Conferinţa europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi

Şeful Salvamont Gorj, prezent la Conferinţa europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a prezentat modul de organizare a activităţii de salvare în România şi modul de salvare pe pârtiile de schi
Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a prezentat modul de organizare a activităţii de salvare în România şi modul de salvare pe pârtiile de schi

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Conferinţa europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi, care s-a desfăşurat în Franţa, la Montgenevre. Din delegaţia României a mai făcut parte încă un angajat a Salvamont Gorj, Cătălin Dascălu, precum şi câte un reprezentant al serviciilor salvamont din Mureş, Braşov şi Prahova.

Şeful Salvamont Gorj a susţinut o prezentare în cadrul acestei conferinţe europene, cea de-a doua de acest fel organizată în ultimii 20 de ani. „Au fost aproximativ o sută de reprezentanţi din 20 de ţări afiliate Federaţiei Internaţionale a patrulelor de schi (FIPS). Un coleg a avut o prezentare pe domeniul intervenţiilor medicale, iar eu am prezentat care este modul de organizare a activităţii de salvare în România şi modul de salvare pe pârtiile de schi. Fiecare ţară a prezentat modul de organizare specific şi avem de învăţat unii de la alţii. Pe pârtie regulile de bază sunt stabilite, dar experienţa te învaţă lucruri care pot fi asimilate şi de alţii. Au fost şi reprezentanţi din Canada, Chile şi Australia. Nu am stat numai în sala de conferinţe, pentru că au avut loc şi demonstraţii pe pârtii şi am mers pe munte pentru partea practică”, a declarat Sabin Cornoiu.

Şeful Salvamont Gorj este preşedinte al Consiliului Naţional al Serviciilor Publice Salvamont din România, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România şi vicepreşedinte al Grupului de lucru pentru salvare montană din cadrul Departamentului pentru situații de urgență al Ministerului Afacerilor Interne.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS