13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul din Doneţk, în mâinile separatiştilor proruşi

Aeroportul din Doneţk, în mâinile separatiştilor proruşi

Joi dimineaţă, forţele guvernamentale ucrainiene, aflate de câteva săptămâni în aeroportul din Doneţk, s-au retras după ce separatiştii proruşi au bombardat noul său terminal în tot cursul nopţii de miercuri, transformându-l în ruine. Concomitent, lupte puternice au continuat în împrejurimile aeroportului, în clădirile adiacente, transformate în ruine de forţele proruse despre care, informaţii din surse locale, spun că dispun de arme şi muniţii în cantităţi şi de o calitate tehnică superioară.
Decizia forţelor guvernamentale de a părăsi o parte a aeroportului a fost luată în scopul replierii pe alte poziţii, a explicat un purtător de cuvânt al armatei ucrainiene.
În plus, dat fiind faptul că totul a fost transformat în ruine, a devneit greu de derulat vreo operaţiune militară. Situaţia, au relatat corespondenţii de presă locali, este extrem de tensionată în zonă, ceea ce pune în dificultate negocierile în curs vizând încetarea conflictului. Luptele continuă şi, după cum s-a văzut la aeroportul din Doneţk, ele au devenit şi mai violente. O publicaţie locală, „Kyivy Post”, care a citat surse apropiate forţelor guvernamentale, informează că în luptele din aeroport şi-au pierdut viaţa 37 de soldaţi, unii dintre ei ucişi de mercenari ceceni. Separatiştii au reuşit să ia prizonieri din rândul forţelor guvernamentale.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS