13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea drumurilor naţionale

Starea drumurilor naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că în această dimineaţă pe majoritatea drumurilor naționale și europene din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Harghita, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Gorj, Constanța, Tulcea și Cluj, traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață, care variază ca și densitate, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri și, pe alocuri, sub 50 de metri.

În județul Gorj, pe DN66 Târgu Jiu – Bumbești Jiu, din cauza ceții dense, vizibilitatea este sub 50 de metri, iar în județul Argeș, vizibilitatea este sub 100 de metri. Același fenomen se semnalează și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, respectiv A3 Transilvania.

Conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare în funcție de vizibilitate și starea carosabilului, să păstreze, în mers, o distanță suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiții de siguranță și să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceață.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău-Brașov, în zona Siriu, la kilometrul 81, lucrările de consolidare a versantului și de protecție a drumului au fost finalizate, iar traficul rutier nu se mai întrerupe în anumite intervale orare.
Însă, atât în această zonă, cât și pe viaductul Stânca Teherău, se mențin restricțiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există și restricție de viteză de 10 km/h.
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
* DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele;
* DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei — Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte — Cheia — Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.

Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecție cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C,din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluși – Piatra, între kilometrii 56 și 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS