17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru joi şi vineri

Prognoza meteo pentru joi şi vineri

Joi, în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în continuare mult peste mediile climatologice ale datei, potrivit Hotnews. În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros şi va ploua local, ziua în nord-vest, iar noaptea în Banat, iar ceaţa se va semnala izolat, cu precădere dimineaţă. În sud şi în est, în special în prima parte a zilei şi noaptea, va fi nebulozitate joasă şi ceaţă, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploi slabe.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în Moldova şi 13…14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 7 grade.

Vineri, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii ianuarie, dar va fi în general închisă. Va ploua pe arii extinse în Banat şi Oltenia, unde se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Ploi locale vor fi în Crişana şi Maramureş, iar seara şi noaptea în Muntenia şi Transilvania şi doar izolat în rest. În est şi sud-est, în special în prima parte a zilei, va fi ceaţă şi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între -3 şi 6 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS