15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la ANAF Bucureşti: Evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 1.000.000 de euro

Percheziţii la ANAF Bucureşti: Evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 1.000.000 de euro

Poliţiştii din Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează, în această dimineaţă, 11 percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice.

40 de poliţişti bucureşteni efectuează, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse din cadrul anchetei în acest moment se efectuează percheziţii şi la Agenţia naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit în circuitul economic, în scopul deducerii taxei pe valoare adăugată.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de euro.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS