16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerile Oltchim au ajuns la 141 milioane de euro anul trecut, o creştere cu 25%

Afacerile Oltchim au ajuns la 141 milioane de euro anul trecut, o creştere cu 25%

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani, potrivit Ziarului Financiar.

Îmbunătăţirea rezultatelor s-a datorat recâştigării încrederii clienţilor externi, Oltchim arătând că poate furniza produse fără întreruperi şi de calitate, şi, într-o măsură redusă, scăderii preţului la petrol, arată compania, într-un comunicat transmis Bursei.

În urma reducerii cotaţiilor la ţiţei pe piaţa internaţională, Oltchim cumpără materie primă mai ieftin, dar şi produsele combinatului sunt vândute, mai departe, la preţuri în scădere.

„Instabilitatea preţului pe piaţa petrolului creează chiar probleme în activitatea OLTCHIM, în sensul că nu există o predictibilitate a preţului produselor finite, iar clienţii societăţii preferă contracte pe termen scurt şi foarte scurt, în cantităţi minime, aşteptând stabilizarea preţului”, notează compania.
Combinatul chimic este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă, din ianuarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS