8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare cu evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 ianuarie – 1 februarie.  Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, exceptând unele zile cu ceaţă în zonele joase, vremea va fi caldă îndeosebi în timpul primei săptămâni, deşi mediile temperaturilor maxime vor scădea treptat, de la 9 grade pe 19 ianuarie la 5 grade pe 24 şi 25 ianuarie. În a doua parte a intervalului de prognoză temperaturile maxime se vor menține între 4…6 grade, în medie regională. Regimul termic nocturn va urma tot un parcurs descendent, astfel că în nopţile mai calde din intervalul 22-24 ianuarie media temperaturilor minime va fi de circa 2 grade, în cele puţin mai reci care vor urma nu va mai depăşi 0 grade, iar din 28 ianuarie vacoborî spre -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, pe spaţii relativ extinse, va fi mai ridicată în intevalul 22-27 ianuarie, când vor fi și condiţii de polei.

La munte, vremea se va răci uşor şi treptat, însă regimul termic va mai depăşi, cu precădere în primele zile, pe cel specific ultimei decade a lunii ianuarie. Valorile temperaturilor maxime vor avea o medie cuprinsă între 2 şi 4 grade până pe 23 ianuarie, iar ulterior această medie se va situa între 0 şi -2 grade. Minimele nocturne vor fi în prima săptămână între -4 şi -2 grade, în medie, apoi urmează să mai scadă, spre o medie de -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi mai ridicată între 22 şi 27 ianuarie, iar în zilele de 23 şi 24 ianuarie izolat pot fi cantităţi mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS