8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii DNA cer pedepse peste media prevăzută de lege în dosarul lui Dan Adamescu

Procurorii DNA cer pedepse peste media prevăzută de lege în dosarul lui Dan Adamescu

Procurorii au cerut, azi, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să îi condamne la pedepse orientate peste media prevăzută de lege pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş şi pe magistraţii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, transmite Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut, luni, la ultimul termen din dosarul în care sunt implicaţi cei patru magistraţi şi cei doi oameni de afaceri, dar şi alte 14 persoane, ca inculpaţii din acest proces să primească pedepse ce depăşesc limita prevăzută de lege. Avocaţii celor 20 de inculpaţi încearcă să îi convingă pe judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de nevinovăţia clienţilor lor. Ei prezintă instanţei concluziile pe fond în acest dosar de corupţie, urmând ca acuzaţii să îşi susţină ultimul cuvânt în faţa magistraţilor,

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă. Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august 2014, când instanţa supremă a dispus măsura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august 2014, dată de la care este în arestul la domiciliu.
Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS