17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBritanicii şi americanii organizează o reuniune la Londra pe tema grupării Statul Islamic

Britanicii şi americanii organizează o reuniune la Londra pe tema grupării Statul Islamic

Şefii diplomaţiilor britanică Philip Hammond şi americană John Kerry organizează o reuniune a ţărilor membre ale coaliţiei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) joi, la Londra, au anunţat oficiali sâmbătă. Miniştri de Externe din aproximativ 20 de ţări, inclusiv parteneri arabi ai coaliţiei, sunt aşteptaţi la această zi de disicuţii pentru a face bilanţul progreselor înregistrate în lupta împotriva SI, care a cucerit regiuni vaste în Irak şi în Siria anul trecut, scrie Mediafax.

Un oficial britanic de rang înalt a confirmat că reuniunea va avea loc la Lancaster House, în centrul Londrei, la două săptămâni de la atentatele de la Paris, în care trei jihadişti care s-au revendicat de la Al-Qaida şi Statul Islamic au ucis 17 persoane. „Va fi o ocazie importantă să facem bilanţul şi să evaluăm progresul înregistrat până acum în eforturile comune de a veni de hac ideologiei otrăvite a SI”, a declarat Hammond pentru cotidianul britanic The Daily Telegraph. „Partenerii-cheie din coaliţie, inclusiv partenerii noştri arabi, se vor reuni la Londra pentru a decide ceea ce mai avem de făcut pentru a face SI să eşueze”, a spus el. „Este vital să ne gândim la tot ceea ce putem face în privinţa problematicii combatanţilor străini, pentru a opri finanţarea SI, a îmbunătăţi asistenţa umanitară şi a ne continua campania militară coordonată”, a adăugat acesta.

Anunţul acestei reuniuni a venit după o întâlnire între preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron vineri, la Washington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS