17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentatele din Franţa: Nouă dintre persoanele arestate în anchetă se află şi acum în arest

Atentatele din Franţa: Nouă dintre persoanele arestate în anchetă se află şi acum în arest

Nouă dintre cele 12 persoane arestate vineri în Franţa se află în continuare în arest preventiv, în ancheta cu privire la atentatele comise la Paris pe 7 şi 9 ianuarie, a declarat o sursă judiciară pentru AFP, potrivit Mediafax.
Suspecţii au fost arestaţi în noaptea de joi spre vineri, în regiunea pariziană, pentru a fi interogaţi cu privire la o „posibilă susţinere logistică” pe care ar fi putut-o acorda – arme şi vehicule – lui Amédy Coulibaly, ucigaşul unei poliţiste şi autorul unei luări de ostatici sângeroase, pe 9 ianuarie, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc din estul Parisului.
În total, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani şi patru femei cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani au fost arestaţi. Măsura arestării preventive a trei femei a fost ridicată sâmbătă, a precizat pentru AFP sursa judiciară. Cea vizând restul de nouă persoane a fost prelungită cu 48 de ore duminică şi poate dura, astfel, până marţi.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a anunţat vineri că cei reţinuţi sunt „cunoscuţi serviciilor de poliţie pentru fapte de drept comun”. Toţi au fost arestaţi în comunele în care locuiau, în zona Parisului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS