24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Băsescu poate merge la serviciu două zile pe săptămână

Mircea Băsescu poate merge la serviciu două zile pe săptămână

Curtea de Apel Constanţa a respins, vineri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Constanţa care îi permitea lui Mircea Băsescu să meargă la serviciu în zilele de luni şi miercuri, câte trei ore pe zi, la firma unde este administrator.

Procurorul DNA a cerut în faţa instanţei admiterea acestei contestaţii pe motiv că măsura luată este nejustificată, în timp ce avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a solicitat respingerea contestaţiei ca neîntemeiată, potrivit Mediafax.

Mircea Băsescu a explicat, în timpul procesului, că firma pe care o administrează şi la care a primit acceptul să meargă două zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, se află în lichidare şi că trebuie să fie prezent acolo pentru a lua anumite decizii legate de activitatea acesteia. Băsescu a menţionat că firma respectivă deţine o cantitate de 26 de tone de carne congelată, din care jumătate se află aproape de termenul de expirare, şi trebuie să vadă ce va face cu aceasta.

El a spus că firma mai are acum şapte angajaţi din 187 câţi avea înainte de intrarea în lichidare şi că cei rămaşi fac parte din personalul tehnic şi nu pot lua decizii legate de stocurile de marfă.
Decizia luată, vineri, de Curtea de Apel Constanţa este definitivă.
Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS