17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrancezul arestat în Bulgaria călătorea cu trei persoane aflate în legături cu teroriştii din Franţa

Francezul arestat în Bulgaria călătorea cu trei persoane aflate în legături cu teroriştii din Franţa

Cetăţeanul francez arestat în Bulgaria călătorea împreună cu alte trei persoane aflate în legături cu autorii atacului care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, anunţă autorităţile bulgare, potrivit Mediafax.

Tribunalul din oraşul bulgar Haskovo (sud) analizează solicitarea privind extrădarea în Franţa a lui Fritz-Joly Joachin, un francez de 28 de ani de origine haitiană acuzat de „participare la o grupare infracţională armată care avea obiectivul organizării de atacuri teroriste”.

Justiţia se va pronunţa pe 20 ianuarie privind cererea de extrădare a islamistului care riscă zece ani de închisoare în Franţa.

Bărbatul a fost reţinut pe 1 ianuarie 2015, în timp ce încerca să traverseze frontiera bulgaro-turcă în drumul spre Siria.

Împreună cu Joachin călătoreau alte trei persoane suspectate de legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Franţa.

Este vorba de Cheikh Diakhaby, condamnat în 2006 pentru intrare ilegală în Irak, de soţia turcă a lui Joachin, Imané Chanaa, şi de o altă femeie turcă, Fehimé Aksoy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS