14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis înainte de plecarea la Bruxelles: O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene

Iohannis înainte de plecarea la Bruxelles: O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, azi şi mâine, prima vizită externă din mandat, la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, scrie Mediafax.

Preşedintelui a declarat, înainte de plecarea spre Bruxelles, că o prioritate a mandatului său va fi aprofundarea integrării europene. „Vom discuta despre paşii pe care România trebuie să îi facă pentru a-şi lua în primire mai bine rolul de membru NATO”, a spus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis va avea prima întâlnire în jurul orei 15.40 (ora României), la sediul Consiliului European , unde va susţine convorbiri cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. La ora 17.05 (ora României), la sediul Comisiei Europene, Klaus Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la ora 17.45 (ora României) cei doi urmând a susţine o declaraţie de presă comună. În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohanis se va întâlni, la ora 10.00 (ora României) cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, urmată, la ora 10.45 (ora României), de o declaraţie de presă comună a celor doi oficiali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS