8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat introducerea cotei de 9% la TVA în turism

Guvernul a aprobat introducerea cotei de 9% la TVA în turism

În vederea aplicării cotei reduse de TVA de 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive, Guvernul a aprobat astăzi Hotărarea pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu scopul de a corela legislația fiscală referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA, cu legislația specifică în domeniul turismului.

Urmare a modului în care este definită noţiunea de cazare în legislația specifică din domeniul turismului, cota redusă de TVA de 9% se aplică cazării, dar și serviciilor accesorii cazării, vândute sau oferite spre vânzare la preţul inclusiv al pachetului turistic, precum prânz, cină, gustări între mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică. Impactul bugetar estimat pentru aplicarea acestor măsuri în 2015 este de 100 de milioane de lei.

Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune compeltă/all-inclusive a fost negociată cu reprezentanții FMI în cadrul consultărilor care au avut loc în luna decembrie 2014.

În prezent, cota redusă de TVA de 9% se aplică doar pentru cazarea simplă sau cu mic dejun, în situația în care costul micului dejun este inclus în preţul de cazare, fără a se defalca separat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS