14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va încălzi în următoarele trei zile

Vremea se va încălzi în următoarele trei zile

Vremea va fi în general frumoasă în următoarele trei zile, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Cerul va fi variabil mai mult senin, dar în orele dimineţii, în zonele joase, se vor semnala nori joşi sau ceaţă, pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, puţin mai mari decât luni, se vor încadra între 1 şi 10 grade, valori care definesc o vreme caldă pentru această dată.

La munte vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil mai mult senin, dar pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi în special noaptea, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de ieri: 6 grade la Stâna de Vale şi Păltiniş, 5 la Sinaia cota 1500, 4 la Predeal, 3 la Semenic şi -2 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.
Stratul de zăpadă măsoară 160 de cm la Bâlea Lac, 57 la Sinaia, 58 la Buşteni, 51 la Straja, 41 la Predeal şi Paltiniş, 28 la Arieşeni.

Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în aproape toată ţara, dar în special în zonele deluroase unde maximele pot trece de 10 grade, 14 grade vor fi la Piteşti. Cel mai rece va fi în Transilvania, 2 grade la Cluj Napoca şi 1 grad la Miercurea Ciuc. Cerul va fi variabil. Dimineaţa şi seara, în zonele joase local va fi ceaţă, care izolat poate persista şi peste zi.

Joi în cea mai mare parte a ţării, dar în special în zonele deluroase, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Miercurea Ciuc şi 11 grade la Drobeta Turnu Severin şi Piteşti, poate şi mai ridicate la deal. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în regiunile nordice şi la munte, unde numai izolat vor cădea precipitaţii slabe mixte. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi seara, local va fi ceaţă sau nori joşi stratiformi şi cu totul izolat burniţă sau ploaie slabă.

În regiunile intracarpatice, vreme frumoasă peste zi dar cu nori joşi sau ceaţă, dimineaţa în zonele joase. Maximele sunt în creştere: 10 grade la Reşiţa, 7 la Timişoara şi Arad, 5 la Baia Mare, ceva mai mici în Transilvania: 2 grade la Cluj Napoca şi Braşov şi 4 la Sibiu.
În sud, cer însorit ca cel de vară, puţină ceaţă dimineaţa şi maxime în general între 7 şi 10 grade, mai mici în Bărăgan: 6 grade la Călăraşi şi 4 la Slobozia.
Vreme însorită toată ziua şi în Dobrogea. Maximele mai cresc puţin faţă de ieri: 5 grade la Tulcea şi la fel la Constanta. Şi în Moldova vremea este frumoasă şi se mai încălzeşte ; chiar dacă dimineaţa este mai rece decât ieri, amiaza vine valori termice mai mari: 8 grade la Suceava, 7 la Botoşani, 6 în Bacău, 5 la Iaşi şi 4 la Focşani şi Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS