6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Valorile termice prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi, în general, peste cele specifice perioadei, atât pe durata zilei, cât și pe timpul nopților, iar începând din 18 ianuarie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte în majoritatea regiunilor, dar și a ninsorilor în zona montană, potrivit prognozei valabile pentru perioada 12 – 25 ianuarie 2015, publicată azi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

În Oltenia, vremea va fi relativ caldă pe parcursul zilelor, când vor fi valori de 4-7 grade, în medie, cu mult peste ce ar fi normal să se înregistreze în luna ianuarie. Regimul termic nocturn va avea ușoare oscilații astfel că, în nopțile cele mai reci de la începutul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi, în medie regională, de la—5 la—4 grade, în rest urmând a se încadra între—3 și 1 grad. Până în jurul datei de 19 ianuarie nu se vor semnala precipitații, după care probabilitatea de apariție a acestora va crește.

La munte, regimul termic se va situa, în general, peste cel climatologic specific, cu ușoare oscilații de la o zi la alta, astfel că valorile maxime vor fi în medie între 0 și 4 grade, posibil mai scăzute în perioada 19 — 21 ianuarie. Minimele nocturne se vor situa între—6 și—3 grade, în medie, temperaturi mai scăzute fiind posibile în primele nopți, dar și în jurul datei de 20 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 18 ianuarie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS