16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSurprinzătoarele erori ale teroriştilor care au venit în ajutorul anchetatorilor

Surprinzătoarele erori ale teroriştilor care au venit în ajutorul anchetatorilor

O serie de erori capitale comise de către fraţii Kouachi şi Amedy Coulibaly s-au dovedit capitale pentru munca forţelor de securitate, permiţând anchetatorilor dispună de informaţii preţioase în vederea depistării autorilor actului criminal de la publicaţia „Charlie Hebdo” şi al celui de la magazinul casher din Port-de- Vincenne.

O carte de identitate uitată în automobil
Miercuri, după comiterea atentatului de la „Charlie Hebdo”, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, teroriştiiîn acel moment neidentificaţi – au lăsat un indiciu preţios: în automobilul Citroen3 negru pe care-l abandonaseră, anchetatorii au găsit cartea de identitate a lui Said Kouachi, punându-i astfel pe pistă fraţilor Kouchi, cunoscuţi poliţiei ca potenţiali terorişti.

Un telefon prost racroshat

Graţie unui telefon prost racroshat, forţele de ordine au decis declanşeze asaltul la supermarketul casher din cartierul parizian Porte- de-. Vincennes. Terioristul care luase ostatici mai multe persoane aflate în magazin, Amedy Coulibaly, asasinul unei poliţiste cu o zi înainte, şi-a racrosat prost telefonul, ceea ce a permis forţelor de ordine -l audă pronunţând rugăciuni şi luând decizia de a lansa asaltul la supermarket.

Un ostatic rămas „ascuns” în tipografia din Dammartin

Refugiaţi într-un depozit al tipografiei din localitatea Dammartin-en-Goele după crima comisă la publicaţia „Charlie Hebdo”, Cherif şi Said Kouachi nu au observat la etajul I al clădirii rămăsese o persoană. Ascunsă într-un carton, această a transmis informaţii forţelor de ordine ce înconjuraseră obiectivul referitoare la planul clădirii şi la toate ieşirile posibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS