12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituaţia traficului rutier din ţară

Situaţia traficului rutier din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră (12.00), nu sunt anunțate drumuri naționale (europene) sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere.

În județul Maramureș, pe DN18 Baia Sprie — Mara, între kilometrii 12 și 38, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, și este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanșă la kilometrul 21+900 de metri.

În județele Covasna, Timiș, Caraș-Severin, Tulcea, Gorj și Mehedinți se semnalează precipitații sub formă de ploaie, care variază ca intensitate, în județul Argeș, pe DN73 Câmpulung — Brașov și pe DN1 (în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei) traficul rutier se desfășoară în condiții de ninsoare slabă.

Reamintim că informarea meteorologică de vreme rea, emisă de Administrația Națională de Meteorologie în data de 08 ianuarie 2015, referitoare la intensificări ale vântului, ninsori, polei și ploi moderate cantitativ, este în vigoare până astăzi, la ora 14.00 .

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere sau a unor blocaje pe drumurile publice, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, iar în timpul deplasării, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiile meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

De la începutul anului și până în prezent, aceasta este a doua zi consecutivă și a treia zi din primele nouă aferente anului 2015, în care nu s-a înregistrat niciun deces în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS