14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacul la Charlie Hebdo, revendicat de Al-Qaida în Peninsula Arabia

Atacul la Charlie Hebdo, revendicat de Al-Qaida în Peninsula Arabia

Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP), filiala yemenită a reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă că a transmis mesajul de revendicare a  atacului comis la redacţia Charlie Hebdo, afirmă un lider al grupului terorist, explicând că este un act de răzbunare după ofensarea Profetului Mahomed. Acest lider a proferat ameninţări la adresa  SUA, Franţa şi Marea Britanie, potrivit Mediafax.

„Unii dintre fiii Franţei au fost lipsiţi de respect faţă de Profetul Mahomed, astfel că un grup de soldaţi credincioşi ai jihadului au mers la ei şi le-au arătat ce înseamnă respectul şi care sunt limitele libertăţii de exprimare. Soldaţii care îl iubesc pe Allah şi pe profeţi au venit la voi, nu s-au temut de moarte, au iubit martiriul pentru cauza lui Allah”, afirmă Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia responsabil de aplicarea Sharia (legea islamică).

„Lumea se întreabă care este legătura dintre fraţii care au comis operaţiunea contra redacţiei Charlie Hebdo şi Al-Qaida. (…) Operaţiunea a fost coordonată de conducerea AQAP, iar ţinta a fost aleagă cu grijă, pentru a răzbuna ofensele aduse onoarei Profetului Mahomed. Ţinta a fost aleasă în Franţa din cauza rolului evident al acestei ţări în războiul împotriva islamului în naţiuni oprimate”, adaugă liderul terorist, citat de Institutul SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS