12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morţi şi 20 de răniţi, în luare de ostatici de lângă Paris

Doi morţi şi 20 de răniţi, în luare de ostatici de lângă Paris

Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are loc vineri dimineaţă într-o companie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne, relatează RTL.fr.

Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.
Ministrul francez de Interne confirmă o „operaţiune în curs” la Dammartin-en-Goële. „Un dispozitiv de securitate extrem de dens a fost pus în aplicare pe teritoriul departamentului Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne. Acesta mobilizează mijloace extrem de importante cu o operaţiune în curs la Dammartin-en-Goële”, a confirmat ministrul francez.
O luare de ostatici era în desfăşurare vineri dimineaţa într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armă şi unei curse de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi care ar putea fi fraţii acuzaţi de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmă surse concordante.
Numărul de persoane luate ostatice în această localitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursă apropiată de dosar.
O maşină a fost furată la Montagny-Sainte-Félicité (Oise) în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) de doi indivizi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, suspectaţi că sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo, relatează RTL.fr.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dretul Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi. Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine.

Un martor ocular, care lucrează în zona industrială din Dammartin-en-Goële a auzit focuri de armă: „Lucrez la depozitul Kuehne Nagel din zona industrială. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră am auzit focuri de armă şi în cinci minute era prezentă toată securitate, elicopoterele poliţiei. Ni s-a interzis să ne apropiem de ferestre şi trebuie să rămânem în interiorul depozitului. Nu mai este nicio mişcare nici nu se intră, nici nu se iese”.

Întreaga comună este încercuită de forţele de ordine cu elicoptere care survolează zona, precum şi echipe ale GIGN şi RAID care sunt mobilizate la faţa locului. Jandarmeria le-a cerut persoanelor din zonă să nu iasă din locuinţe.
Mai multe camionete ale Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI) a poliţiei judiciare au ajuns în zona Picardie, situată la 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentrează căutările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS