6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE AFP: Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo şi teroristul de la magazinul din Paris au fost ucişi

UPDATE AFP: Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo şi teroristul de la magazinul din Paris au fost ucişi

Agenţia de presă AFP anunţă că cei doi fraţi responsabili pentru atacul terorist care a avut loc la Paris, în redacţia Charlie Hebdo, au fost ucişi în asaltul poliţiştilor asupra tipografiei în care aceştia luaseră un ostatic.

Cei doi jihadiști implicați în atacul de la Charlie Hebdo, Cherif și Said Kouachi, se refugiaseră vineri într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle, unde luaseră un ostatic. Ei fuseseră încercuiți de un important dispozitiv polițienesc, iar zona, aflată sub stare de asediu, era survolată de elicopter, potrivit Agerpres.

UPDATE 18:33: De asemenea, AFP informează despre faptul că cei doi terorişti au ieşit din clădire trăgând în forţele de ordine.

Foto: AFP
Foto: AFP

UPDATE 18: 38: Ostaticii din magazinul evreiesc şi din tipografie au fost eliberaţi, potrivit Le Figaro.

UPDATE 18:45: Autorul luării de ostatici dintr-o băcănie kosher din estul Parisului a fost ucis vineri în asaltul lansat de poliție, informează Le Monde, citat de DPA.

UPDATE 19:08: Trupele antitero au dat asaltul asupra magazinului în care teroristul Amedy Coulibaly  în jurul orei 18.10 (ora României) şi au reuşit eliberarea unui număr neprecizat de ostatici, precum şi uciderea lui Coulibaly. Imaginea arată momentul în care trupele de elită au scos ostaticii, au intrat în clădire, dar şi modul în care un poliţist a fost rănit de gloanţele teroristului.
Bilanţul acţiunii este însă dur: Atentatorul ucis, 3 ostatici morţi, 4 ostatici răniţi grav între viaţă şi moarte, 2 poliţişti răniţi grav, 1 poliţist rănit uşor (surse medicale pentru RTL), potrivit Hotnews.

4552908_6_61d3_les-forces-de-l-ordre-ont-evacue-les-otages_66720111814a25e1c38c62d5710747a1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS