16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoada avionului AirAsia, descoperită în marea Java

Coada avionului AirAsia, descoperită în marea Java

Coada avionului AirAsia, care s-a prăbuşit la 28 decembrie în Indonezia, cu 162 de persoane la bord, a fost descoperită în Marea Java, a anunţat miercuri directorul Agenţiei naţionale indoneziene de căutare şi salvare (Basarnas), relatează AFP şi Reuters. Coada avionului a fost găsită de nava indoneziană geodezică Mahakarya Geo Survey. „Fragmentul se află la o adâncime de 25 de metri în strâmtoarea Karimata”, declarase anterior şeful echipei de căutare, Muhammad Aga Ridha Aldila.
Scafandrii indonezieni au făcut o fotografie a acestui fragment pe care se poate vedea o inscripţie, sugerând că este vorba de coada avionului, a indicat el.
Autorităţile indoneziene suspectează Air Asia Indonesia, filială a companiei malaeziene AirAsia că nu avea permisiunea de a folosi culoarul de zbor pe care se afla in ziua respectiva, iar catastrofa s-a produs cel mai probabil din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Compania şi-a văzut suspendată săptămâna trecută autorizaţia de a utiliza culoarul Surabaya-Singapore până la sfârşitul anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS