11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pod din Sicilia s-a prăbuşit la mai puţin de două săptămâni de la inaugurare

Un pod din Sicilia s-a prăbuşit la mai puţin de două săptămâni de la inaugurare

(Foto: telegraph.co.uk)
(Foto: telegraph.co.uk)

Un viaduct din Sicilia, pentru care au fost investite câteva milioane de euro, s-a prăbușit la mai puțin de două săptămâni după ce a inaugurat, informează The Telegraph. Viaductul Scorciavacche se află în apropiere de regiunea Mezzojuso, pe o porţiune de autostradă care leagă oraşele Palermo şi Agrigento. Patru persoane au suferit răni uşoare în urma incidentului, însă pagube materiale nu s-au înregistrat, întrucât la momentul prăbuşirii nici un autoturism nu se afla sub pod, în condiţiile în care traficul rutier în zonă fusese închis, după ce, pe 30 decembrie, fuseseră observate semne ale unei posibile surpări.

Incidentul a generat o reacţie dură a premierului italian, Matteo Renzi, care a scris, pe reţeaua de socializare Twitter, că vrea să afle cine este răspunzător, afirmând că „cei vinovaţi vor plăti”. „Cei care au făcut această greşeală vor da socoteală, atât cei care au realizat construcţia, cât şi cei care au făcut verificările”, a scris pe aceeaşi reţea de socializare ministrul italian al Transporturilor, Maurizion Lupi. La rândul său, politicianul Paolo Caracausi, membru al formaţiunii de centru stânga Valorile Italiei a catalogat prăbuşirea viaductului drept „un scandal”.

După ce podul s-a prăbuşit, reprezentanţii companiei de construcţii Anas, care a realizat proiectul, au afirmat că este vorba despre o „denivelare”. Construcţia a fost finalizată cu trei luni înainte de termen şi a fost inaugurată pe 23 decembrie 2014, făcând parte dintr-un proiect în derulare, a cărui valoare depăşeşte 200 de milioane de euro, după cum au precizat reprezentanţii Anas, companie care are o experienţă de peste 80 de ani în domeniul construcţiilor rutiere. Aceştia au declarat că presa a exagerat proporţiile incidentului şi pagubele produse. Potrivit celor de la Anas, presa a scris că podul a costat 13 milioane de euro, însă în realitate viaductul de 350 de metri lungime a reprezentat doar şapte milioane de euro din valoarea totală a proiectului. „În pofida unor titluri apărute în presă şi a unor fotografii interpretate greşit, nici un viaduct nu s-a prăbuşit”, a afirmat preşedintele Anas, Pietro Ciucii, într-o declaraţie de presă. „Viaductele Scorciavacche nu au suferit pagube şi sunt intacte. Nu există riscuri pentru utilizatori”, au precizat reprezentanţii companiei.

Autorităţile locale au iniţiat o anchetă, iar la nivelul companiei Anas a fost început un control intern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS