6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că din cauza vremii nefavorabile pe două drumuri naționale există instituite restricții de tonaj: DN24D Vârlezi – Tulucești, în județul Galați (7,5 tone) și DN2F Dragomirești – Ivănești, în județul Vaslui (3,5 tone).
DN67C Novaci – Rânca, din județul Gorj a fost deschis circulaţiei la ora 8.00.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, între kilometrii 81+500 de metri și 94+800 de metri, în zona Siriu, circulația autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată, din cauza degradării grinzilor la viaductul Stânca Teherău. Există și restricție de viteză de 10 km/h.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia , între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.
Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecție cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.
Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluși – Piatra, între kilometrii 56 și 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN1 București – Brașov, restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Având în vedere că în numeroase zone din țară circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto trebuie să manifeste prudență sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS