24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Klaus Iohannis: Obiectivul major al sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea MCV-ului

Președintele Klaus Iohannis: Obiectivul major al sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea MCV-ului

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți dimineață, al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde va prezida ședința în care se va alege noua conducere a Consiliului, relatează B1 TV.
În timpul acestei ședințe, Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege noua conducere şi prezintă raportul de activitate pe 2014.
Președintele nu a dat declarații la intrarea în sediul CSM.
La începutul ședinței, președintele a declarat că unul din obiectivele majore ale sistmului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), iar România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită.
Iohannis a arătat că declară cu responsabilitate, în faţa membrilor CSM, faptul că ”a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite”. ”Cred că unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Nu vă lăsaţi intimidaţi, nu vă lăsaţi pradă influenţelor politice sau ameninţărilor, pentru că nu există altă şansă a acestei ţări decât un stat de drept consolidat şi cu o justiţie independentă. Indiferent de natura și dificultatea obstacolelor, magistrații onești vor avea în mine un partener loial în depășirea oricăror piedici”, a anunţat Iohannis, precizând că, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, ”toate instituţiile din justiţie dar şi Parlamentul şi puterea executivă trebuie să îşi dea concursul pentru ca atunci când actualul CSM şi actualul Parlament îşi termină mandatele, să poată bifa această reuşită”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS