12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE vrea să lanseze o televiziune în limba rusă

UE vrea să lanseze o televiziune în limba rusă

Liderii Uniunii Europene au in vedere infiintarea unui nou canal de televiziune in limba rusa, destinat combaterii propagandei ruse inEuropa, a declarat ministrul de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, intr-un interviu pentru BuzzFeed News, scrie hotnews.ro.

„Televiziunea rusa, in special in ultimii doi ani, a fost foarte agresiva in ceea ce nu mai poate fi considerat jurnalism normal, ci este mai degraba un razboi informational si propaganda„, a spus Rinkevics.

Propunerea care este discutata, a explicat ministrul leton, este „de a investi in comun in surse alternative de informare – nu surse alternative de propaganda, ci un post de televiziune european alternativ normal, cu divertisment, cu stiri, dar cu informatii foarte exacte”.

Rinkevics a mai precizat ca intre 13 si 15 state membre UE si-au exprimat in mod informal sustinerea pentru aceasta idee, de la micile tari de la frontiera de est aUniunii, pana la tarile scandinave, Polonia si Marea Britanie.

Potrivit ministrului, aceasta initiativa este in special importanta pentru Letonia si Estonia, unde traiesc un numar semnificativ de vorbitori de limba rusa.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS