Arest prelungit pentru 18 persoane acuzate de furt de combustibili

Autori


Arest prelungit pentru 18 persoane acuzate de furt de combustibili

Primii suspecți din acest dosar(opt persoane) au fost arestați preventiv pe data de 9 decembrie, în urma unei acțiuni de amploare organizată de polițiștii din Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Astfel, în dimineața zilei de 8 decembrie, au fost efectuate 45 de percheziții în cele cinci județe, în urma cărora au fost aduse la audieri 12 persoane şi au fost ridicate mai multe bunuri şi sume de bani: 8 tone combustibil, 11.000 de euro, 101.000 de lei, dar şi mai multe calculatoare şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule care ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere sustrase. Percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale, puncte de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile şi reşedinţele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunii de furt din Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, la care au participat peste 150 poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi celelalte inspectorate judeţene de poliţie. În perioada iunie-octombrie 2014, poliţiştii doljeni, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni în domeniul sustragerii de produse petroliere din cisterne.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2014, mai multe persoane din cadrul unei firme care are ca obiect de activitate transportul de produse petroliere ar fi sustras şi valorificat însemnate cantităţi de carburant. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 100.000 de euro, păgubite fiind mai multe stații Peco la care societatea comercială în cauză livra combustibil.

Ulterior, pe 12 și 19 decembrie, oamenii legii au reținut și obținut arestarea preventivă a altor 10 suspecți din acest dosar.


Astăzi, Judecătoria Craiova a admis propunerea procurorilor și a prelungit cele 18 mandate de arestare preventivă emise de aceeași instanță pe numele suspecților. ”Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Bogoslov Ion, Barbu Minu, Cîrstea Iulian Cătălin, Stelea Ion Cosmin, Tudose Marius Marin, Croitoru Pătru şi Păcuraru Constantin prin încheierea nr. 135/09.12.2014, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 08.01.2015 până la data de 06.02.2015 inclusiv. Prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Păcuraru Costinel Cosmin, Luca Marian, Mareş Marius Cornel, Gheorghe Cătănoiu Florin prin încheierea nr. 138/12.12.2014, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 11.01.2015 până la 09.02.2015 inclusiv. Prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Diaconu Dan, Georgescu Aurel, Ene Nicolae Valeriu, Tone Florian, Curceanu Ionuţ şi Udrea Costel prin încheierea nr. 147/19.12.2014, începând cu data de 18.01.2015 până la 16.02.2015 inclusiv. Prelungeşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Golovanschi Zoltan Anton prin încheierea nr. 135/09.12.2014 a Judecătoriei Craiova, modificată prin încheierea nr. 295/11.12.2014 a Tribunalului Dolj, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2015 până la data de 08.02.2015 inclusiv”, se arată în decizia de astăzi a Judecătoriei Craiova. Cei 18 inculpați pot contesta decizia instanței la Tribunalul Dolj.

Amănunte pe subiect puteţi citi AICIComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Actualitate

» Avioanele lui Elvis Presley, scoase la licitaţie
» SUA sancţionează Coreea de Nord după atacul cibernetic asupra Sony Pictures
» Statul Islamic a rapit 170 de civili in nordul Irakului
» Un primar din Franţa a refuzat înmormântarea unei fetiţe de etnie romă
» UE vrea să lanseze o televiziune în limba rusă
» Arest prelungit pentru 18 persoane acuzate de furt de combustibili
» Sondaj IRES: România merge într-o direcţie bună
» Franţa îngroapă taxa de 75% asupra averilor mari
» Franta: Un primar de dreapta refuza inhumarea unei fetite de etnie roma care a murit la doua luni si jumatate
» Turcia a autorizat construcția unei biserici la Istanbul, pentru prima dată din 1923
» Pompierii și militarii, în topul încrederii românilor
» Gruparea jihadistă Statul Islamic a răpit 170 de civili în nordul Irakului
» Salariile de top din România: Guvernatorul Băncii Naţionale, un salariu de şase ori mai mare decât al preşedintelui ţării
» Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade, a avut loc sâmbătă în zona seismică Vrancea
» IRES: 2.000 de lei – suma pe care 52% dintre români o consideră necesară ca venit minim lunar
» Structura anului școlar 2014-2015. Cum este împărţit semestrul al II-lea
» Simona Halep o va întâlni pe Annika Beck în primul tur la Shenzhen
» Recomandări ale polițiștilor de la Rutieră
» Michael Schumacher împlineşte astăzi 46 de ani
» Informare meteo: Polei în sudul României, ninsori viscolite la munte până în noaptea de duminică spre luni
» Centrul Infotrafic: Situația drumurilor la ora 10:00
» Timişoara, al doilea oraş din România care ar urma să aibă metrou
» Rusia vrea să reintroducă din 2018 “Trenul Apocalipsei”
» SUA sancţionează Coreea de Nord după atacul cibernetic asupra Sony Pictures
» Două “părţi mari” din avionul AirAsia au fost găsite pe fundul Mării Java
» Cutremur de 4,2 grade în Vrancea

Sport

» Tenis – Murray a câștigat turneul de la Abu Dhabi fără să transpire
» Tenis – Marius Copil a debutat cu dreptul în noul an, la Brisbane, în calificări
» Ciclism – Rutierul columbian Darwin Atapuma a fost agresat la un antrenament
» Fotbal – Adrian Stoian va pleca de la Bari

Top