14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum scapi cel mai repede de alcoolul din corp

Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp

Cercetatorii din Japonia au facut un experiment pentru a observa evolutia alcoolemiei in corpul uman. Mai multi voluntari au baut 50 de centilitri de apa si 10 centilitri de shochu, o bautura alcoolica japoneza cu continut de alcool de 25%, iar dupa cateva zile au baut aceeasi cantitate de shochu, insotita de 50 de centilitri de suc de rosii. Rezultatul a fost ca sucul de rosii a ajutat la eliminarea cu 30% mai mult alcool din sange decat apa, intr-un interval de patru ore.

Pentru ca alcoolul este diuretic, trebuie sa previi deshidratarea prin consumarea a cel putin jumatate de litru de apa la culcare. Sau mai corect de atat, bea cate un pahar de apa pentru fiecare bere.

Probabil ca nu-ti doresti nimic altceva decat sa zaci in pat, dar cel mai recomandat este sa iesi la o plimbare sau sa faci putina miscare, sub orice forma. Miscarea mareste cantitatea de endorfine care este redusa de alcool.

Dupa noaptea de pomina este important sa dormi 8 ore. Acest pas este important pentru recuperarea si revenirea tranzitului stomacal.

Nu sari peste micul dejun! Prima ta masa dupa o noapte cu mult alcool trebuie sa contina paine prajita si ceai de ghimbir, pentru stabilizarea starii stomacului, banana pentru refacerea nivelului de potasiu si omleta pentru proteine si vitamine.

Desigur, nu uita de remediile prea bine cunoscute, adica ciorba de burta, zeama de varza, borsul si supa de legume pentru ca reactiile sunt diferite de la organism la organism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS