16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai violent oraș din lume. Cum trăiesc oamenii în locul unde 83% dintre decesele prin violență sunt provocate de arme de foc

Cel mai violent oraș din lume. Cum trăiesc oamenii în locul unde 83% dintre decesele prin violență sunt provocate de arme de foc

În cel mai violent oraș din lume criminalitatea provocata de bande și de traficanții de droguri duc la moartea a 187 de oameni pentru fiecare 100.000 de locuitori. San Pedro Sula din Honduras este cel mai violent oraș din lume, unde în 2013 au murit 187 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori, scrie Business Insider.

Comparativ, cel mai violent oraș din SUA este Detroit, unde anul trecut au fost uciși 48 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori. Numărul extrem de mare de crime din San Pedro Sula este cauzat de conflictele generate de traficul de droguri, iar majoritatea crimelor nu sunt rezolvate, citează Mediafax.

Peste jumătate din confiscările de cocaină din America Centrală au loc în El Salvador și Honduras. În 2011, poliția din San Pedro Sula a descoperit primul laborator de cocaină condus de mexicani în America Centrală.

În Honduras, fiecare persoană poate deține până la cinci arme de foc. 83,4% dintre decesele prin violență din țară sunt provocate de arme. Comparativ, în Statele Unite 60% dintre decesele prin violență sunt provocate de arme de foc.

Violențele din Honduras nu pot fi controlate nici de închisori. În 2012, cel puțin 14 deținuți au murit după de bande rivale s-au atacat reciproc cu arme și macete. Un an mai târziu, deținuții au preluat controlul închisorilor, dupa ce statul a abandonat încercările de reabilitare.

În Honduras, a doua cea mai săracă țară din America Latină, 65% din populație trăiește sub limita sărăciei. În zonele rurale ale țării, doar 15% din populație are acces la apa potabilă. 80% dintre locuitorii Hondurasului nu au acces la servicii medicale, iar aproximativ 33.000 de oameni sunt infectați cu virusul HIV/SIDA. Două treimi dintre copiii din țară trăiesc în sărăcie, iar 7% sunt subnutriți, potrivit Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS