Zeci de mii de oameni au făcut Revelionul în frigZeci de mii de oameni de pe Valea Jiului au stat în frig, în noaptea dintre ani, având caloriferele aproape reci, din cauza unei defecțiuni la unul dintre cazanele termocentralei Paroșeni, informează Digi24. Au fost afectați locuitorii din Aninoasa, Lupeni, Petroşani şi Vulcan, potrivit sursei citate.

Autoritățile justifică situația invocând temperaturile foarte scăzute de afară, din noaptea de Revelion. „Nu există căldură la parametri normali. Este căldură cu 10 grade sub parametrii la care trebuia să fie furnizată. Remedierea unui cazan nu este foarte simplă. Remedierea efectivă s-a realizat în jurul orei 19:00. A trebuit ca instalaţia să fie umplută cu apă caldă, cu agentul termic primar. N-au putut să furnizeze la mai mult de 90 de grade agentul termic primar. Temperaturile erau foarte scăzute, pe urmă distanţa pe care se furnizează de la Paroşeni până la Petroşani este de 7-8 kilometri, unde la temperaturile astea, vă daţi seama că agentul termic mai scade”, a declarant, pentru Digi24, Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara.


Autoritățile speră ca situaţia să fie rezolvată în această după-amiază.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

10 noiembrie 2017

O noapte la URGENŢĂ

După o zi stresantă la serviciu abia aștept să ajung acasă că să mă odihnesc și să mai uit de problemele care nu-mi dau pace în această perioadă, odată cu lansarea noului produs pe liniile de fabricație. Dau să pornesc

Sumarul ediției de joi, 1 ianuarie 2015

Top