11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul israelian Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a câștigat lejer alegerile primare din partidul său de dreapta, Likud, obținând aproximativ 80% din sufragii, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a acestei formațiuni, Noga Katz, citată de AFP, transmite Agerpres.

”După numărarea a aproape 60% din buletinele vot, Benjamin Netanyahu a obținut 80% din voturile exprimate și Danny Danon (singurul său contracandidat) 20%”, afirmă sursa menționată.

Cei 96.651 de membri ai partidului au votat de asemenea și lista candidaților pentru posturile de deputat la alegerile parlamentare anticipate care se vor defășura în luna martie. Deși ar mai fi avut încă doi ani și jumătate până la terminarea mandatului, la începutul lunii decembrie premierul Netanyahu a demis doi miniștri de centru din Cabinetul său, invocând argumentul că nu poate conduce țara din cauza criticilor centriștilor din guvern împotriva politicii sale, și a cerut Knessetului (Parlamentul) să se autodizolve pentru a fi convocate alegerile anticipate, solicitare acceptată de legislative.Acum Netanyahu speră să obțină la scrutinul de pe 17 martie un al patrulea mandat în fruntea executivului, de data aceasta unul exclusiv de dreapta, potrivit Agerpres. Dar liderul opoziției, Issac Herzog, și Tzipi Livni, șefa partidului de centru-stânga HaTnuah și totodată unul dintre miniștrii demiși de Netanyahu, au format o alianță electorală, anunțând că vor împărți puterea dacă vor câștiga scrutinul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS